Na Wielkanoc pyszną propozycją jest sałatka królewska. Sama nazwa mówi za siebie ;) Nie potrzeba żadnych przypraw , składniki , które się w niej znajdują połączone z małą ilością majonezu , sprawiają , że smakuje przepysznie . Zrobienie jej , zajmuje bardzo mało czasu.Naprawdę polecam ją zrobić :)Składniki:- 1 słoik selera konserwowego- 1 puszka kukurydzy- 1 puszka ananasa- 1 marchewka- por- czerwona fasola- 5 jajekSposób przygotowaniaSeler konserwowy i kukurydzę osączyć z zalewy.Ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kostkę.Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Por opłukać i pokroić w kostkę.Czerwoną fasolę osaczyć z zalewy.Jajka ugotować na twardo i ostudzić.Białka zetrzeć osobno na tarce o dużych oczkach , a żółtka na tarce o małych oczkach.Układamy w ten sposób:1. seler konserwowy2. kukurydza3. ananas4. 3 łyżki majonezu5. marchewka6. por7. czerwona fasola8. białka9. 4 łyżki majonezu10. na wierzch żółtkoSmacznego