Wykonanie
Głodni? Czas na hot doga po brazylijsku czyli cachorro quente (wierne tłumaczenie: ciepły
pies). Co nam potrzebne? Na pewno
bułka - paluch i
parówki.A co jeszcze? Farsz w którym ugotujemy nasze
parówki a później użyjemy jako sosu, i osiągniemy smak który odróżnia hot doga po brazylijsku od naszych
polskich.Składniki farszu:1 ząbek
czosnku,kawałek
papryki czerwonej,pół
cebuli,2 łyżki ekstraktu
pomidorowego,szczypta kuminu i
cukru,
solikostka knorrgarść świeżej
kolendry.Składniki na farsz miksujemy i wrzucamy do garnka, dodajemy troszkę gorącej
wody (kubek)i gotujemy sos. Wkładamy
parówki i gotujemy na małym ogniu, aż do momentu gdy
woda wyparuje a sos stanie się gęsty.Reszta już prosta,
parówka układamy w ciepłej
bułce - paluchu i polewamy sosem. Jeśli mamy ochotę na trochę kalorii więcej posypujemy cieniutkimi połamanymi
chipsami.