ßßß
Głodni? Czas na hot doga po brazylijsku czyli cachorro quente (wierne tłumaczenie: ciepły pies). Co nam potrzebne? Na pewno bułka - paluch i parówki.A co jeszcze? Farsz w którym ugotujemy nasze parówki a później użyjemy jako sosu, i osiągniemy smak który odróżnia hot doga po brazylijsku od naszych polskich.Składniki farszu:1 ząbek czosnku,kawałek papryki czerwonej,pół cebuli,2 łyżki ekstraktu pomidorowego,szczypta kuminu i cukru, solikostka knorrgarść świeżej kolendry.Składniki na farsz miksujemy i wrzucamy do garnka, dodajemy troszkę gorącej wody (kubek)i gotujemy sos. Wkładamy parówki i gotujemy na małym ogniu, aż do momentu gdy woda wyparuje a sos stanie się gęsty.Reszta już prosta, parówka układamy w ciepłej bułce - paluchu i polewamy sosem. Jeśli mamy ochotę na trochę kalorii więcej posypujemy cieniutkimi połamanymi chipsami.