Kto nie lubi bajaderek? Powstają z niczego i cudownie zamieniają się w coś pysznego!Te powstały z kawałka piernika owsianego na melasie i biszkoptakakaowego.Dodałam garść posiekanych orzechów i masło z fistaszków.Trochę karnawałowo a trochę echa poświątecznego ;-) zapraszam300 g (pokruszonej masy z ciasta)garść posiekanych orzechów włoskichskórka otarta z połowy pomarańczy1 łyżka masła z fistaszków2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego2 łyżki gęstego kajmakuposypka kolorowa1 tabliczka gorzkiej czekolady + łyżeczka olejuCiasto kruszymy, łączymy z orzechami, masłem, jogurtem i kajmakiem.Masa powinna dać się formować w kulki i nie kruszyć.Formujemy kule wielkości orzecha włoskiego i schładzamy w lodówce szczelnie przykryte na minimum 30 minut (moje zostały w niej na noc) . Na zimnych będzie szybciej czekolada zastygała.Czekoladę rozpuszczamy na parze z olejem. Obtaczamy nasze kulki, posypujemy posypką i gotowe.Czekamy jeszcze aż czekolada zastygnie i gotowe do zjedzenia.