ßßß
Zdrowe ciasteczko/batoniki o bardzo intensywnym aromacie kokosowym, dzięki kilku wspaniałym dodatkom. Jeśli jeszcze nie używaliście mąki kokosowej to musicie spróbować, pachnie obłędnie w trakcie pieczenia! Ciasteczka są zdrowe, żałuję że jest tu jajko (byłoby wegańsko), ale bałam się że bez niego się rozpadną, a weganie już tam jakiś zamiennik wymyślą ;-)Nie trzeba też dużo cukru, bo banany i rodzynki też słodkie są.Większość owsianych batoników jakie robiłam nie zachwyciła mnie jak te.To chyba ten zapach i smak kokosa.Ostrzegam, są niebezpieczne - można jeść i jeść i jeść..
inspiracja1/2 szklanki mąki pszennej graham lub orkiszowej1/2 szklanki mąki kokosowej1/2 szklanki wiórków kokosowych2 szklanki płatków owsianych (dałam błyskawiczne, bo masa jest dość sucha i górskie mogłyby się kruszyć bo nie zdążą nasiąknąć płynami których jest mało, ale może się mylę)1/3 szklanki cukru z kwiatów kokosowych3 łyżki masła kokosowego1 jajko1 łyżka miodu (lub np. syrop z agawy)szczypta soli1/3 szklanki rodzynek (moje były duże i lekko je posiekałam)1/2 startego jabłka1 mały dojrzały banan