inspiracja(ze zmianami)1 szklanki mąki owsianej (płatki owsiane mielimy w blenderze na mąkę)1 szklanka mąki pszennej razowej1/2 szklanki płatków owsianych (grubych)1/2 szklanki miodu (ja dałam golden syrup)1 jajko2 łyżki olejuszklanka maślanki naturalnejłyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki sody1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia2 garście płatków migdałowych1 średnie jabłko pokrojone w kosteczkęgarść malin (na wierzch)Wykonanie:Jabłko kroimy na 1 cm kostkę.Składniki suche łączymy ze sobą w jednej misce, mokre w drugiej, następnie dodajemy suche do mokrych i wszystko mieszamy widelcem do połączenia składników.Dodajemy pokrojone jabłka, ponownie lekko mieszamy.Papilotki napełniamy masą do 3/4 wysokości, na wierzch dajemy po kilka malin ( lekko dociskamy do masy) i posypujemy płatkami migdałów.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut.