Wykonanie
« Powrót
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
jabłka 5 sztuk
jajka 2 sztuk
mąka pszenna 3 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
olej 2 łyżek stołowych
twarozek homogenizowany 1 puszka
Wykonanie:
Ziemniaki dokładnie umyć,obrać. zetrzeć na tarce.Lekko odcisnąć.
Jabłka obrać zetrzeć na tarce. Wymieszać z tartymi
ziemniakami.Dodać
jajka,
mąkę i szczyptę
soli.Wymieszać.Na patelni rozgrzać
olej. Łyżka kłaść porcje ciasta,smażyć z obu stron na rumiano.Placki posmarować
twarogiem przełożyć kolejnym plackiem.
Autor: agnesj77
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kotlety weg.
Potrawy mączne weg.
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: