Wykonanie
Macie ochotę na coś słodkiego? Mam dla Was propozycję na smakowity podwieczorek. Racuszki kojarzą mi się z czasami kiedy byłam małym bąbelkiem;pNiedawno dostałam propozycję współpracy od firmy Wieluń . Zgodziłam się przetestować ich
twarożki.Z
twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony zrobiłam delikatne racuszki
twarogowe, idealne z
konfiturą.

Składniki:20 dag
twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony Wieluń2
jajka (
żółtka osobno od
białek)
cukier waniliowy1 czubata łyżka
cukru0,5 szklanki
mleka20 dag
mąki0,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaodrobina
spirytususzczypta
solikonfitury lub
owoceUbić
białka ze szczyptą
soli.
Ser zmiksować z
żółtkami, dodać
cukry,
mleko,
mąkę i proszek. Pod koniec dodać odrobinę
spirytusu i
białka, wymieszać. Smażyć na rozgrzanym
oleju. Po usmażeniu kłaść na ręczniku papierowym jak każde smażone. Podawać z
owocami lub
konfiturą.* * *Spółdzielnia Dostawców
Mleka Wieluń to firma z ponad 70-letnią tradycją. Posiadająca w swej ofercie szereg produktów mleczarskich. Znajdziecie je na stronie http://www.sdmwiel.home.pl/
Twarożki kanapkowo - sernikowe Mój Ulubiony to naturalne
twarogi, zawierające
białko, wapń i witaminy z grupy B, bez żadnych ulepszaczy
smakowych!

Od firmy Wieluń dostałam
twarożki kanapkowo - sernikowe Mój Ulubiony różnych gabarytów. Ten największy na pewno wykorzystam do przygotowania sernika na Wielkanoc. Z pozostałych powstanie pewnie pasta twarożkowa. Czekajcie więc na przepisy:)