Wykonanie
Przepis na ciasto
czekoladowe z
cukinią znalazłam bardzo dawno temu. Zaintrygował mniewięc postanowiłam go zrobić zwłaszcza, że na brak
cukinii na działce nie narzekam. Wyszło niezłe, wilgotne i zachowujące świeżość.Zdjęcia, niestety robione telefonem.

Składniki:3 szklanki
cukinii startej na tarce o grubych oczkach2 szklanki
mąki1,5 łyżeczki
sody1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 szklanka
cukru1 szklanka
kakao1 szklanka posiekanej ciemnej
czekolady1 szklanka
oleju4
jajkacukier waniliowyUtrzeć
jajka z
cukrami, dodać
olej i tartą
cukinię. Wymieszać na niskich obrotach. Dodać suche składniki i wymieszać. Delikatnie wmieszać
czekoladę. Piec w dużej keksówce, w nagrzanym do 180 st. C piekarniku, około godziny.