ßßß
Składniki:40 dag mąki10 dag cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia4 żółtka30 dag margarynyaromat waniliowyNadzienie:truskawkirabarbarczereśniegalaretka truskawkowa2 łyżki cukruodrobina wodyKruszonka:10 dag mąki10 dag cukru10 dag margarynyCiasto:Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem, aromatem , pokrojoną margaryną i żółtkami. Zagnieść ciasto. Zawinąć w folię aluminiową i na godziną do zamrażarki.Wyłożyć ciastem formę do pieczenia, podbiec 15-17 minut w 180 st. Wystudzić.Zrobić kruszonkę: W garnku wymieszać palcami mąkę z cukrem i margaryną, tak by powstały grudki, czyli kruszonka. Wstawić do zamrażarki.Rabarbar podsmażyć, dodać odrobinę wody i 2 łyżki cukru. Truskawki pokroić na ćwiartki, czereśnie wydrylować. Połączyć wszystkie owoce ze sobą, dodać galaretkę i wymieszać. Wyłożyć na przestudzone ciasto. Wysypać na wierzch kruszonkę. Piec ok. 40-45 minut w 180 st. Ciasto podawać dobrze wystudzone. Można posypać cukrem pudrem.