ßßß
Składniki: (na 4 porcje)- 50 dag pieczarek,- 2 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego,- 3 jaja,- 15 dag żółtego sera,- szczypior.Sos:- 2 łyżki majonezu,- 2 łyżki jogurtu naturalnego,- ząbek czosnku,- sól, pieprz.Przygotowanie:1. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju (kilka minut). Następnie osączyć z sosu, przełożyć do salaterki, lekko posolić, wymieszać,2. Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę, dodać do pieczarek,3. Ser żółty również pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników wraz z drobno pokrojonym szczypiorkiem.4. Sos: majonez wymieszać z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Polać sałatkę i wymieszać.