Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kasza manna 40 dekagramów
margaryna 25 dekagramów
orzeszki ziemne łuskane 10 dekagramów
rodzynki 10 dekagramów
wiórki kokosowe 10 dekagramówsłód jęczmienny 2 łyżek stołowych
wanilia 0.5 sztuk
woda 1 szklanekWykonanie:Na suchej, rozgrzanej patelni uprażyć
mannę, aż stanie się jasnożółta. Do zagotowanej
wody dodać słód, posiekaną
wanilią i
margarynę. Gdy wszystkie składniki się połączą, wsypywać pomału
kaszę, ciągle mieszając, by się nie utworzyły grudki. Gdy
kasza zgęstnieje, zdjąć garnek z ognia, wymieszać, dodać pokruszone orzeszki, wiórki i umyte
rodzynki; wymieszać. Przełożyć masę na natłuszczoną blachą. Piec 15-20 minut. Pokroić gorącą masę w prostokąty. Podawać na zimno.Uwagi:
Wanilia w lasce
Kasze weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: