Wykonanie

Dziś przepis na pyszny, zdrowy
napój, który już od jakiegoś czasu robi furorę na blogach kulinarnych. Jest pyszny do wypicia zaraz po przyrządzeniu, ale będzie też wspaniałym dodatkiem do owsianek i koktajli. Ja oczywiście nie wyrzucam odciśniętych wiórków - wciąż nadają się do spożycia (w lodówce utrzymają świeżość około tygodnia; radzę wykorzystać je do wypieków i deserów). Smacznego:)170-200 g
wiórków kokosowych,litr
wodyZagotować
wodę, wyłączyć gaz i wrzucić wiórki. Zamieszać, przykryć i odstawić na 30-40 minut. Lekko ostudzony płyn przelać do malaksera i zmiksować. Następnie przecedzić całość przez gazę - ja wyciskam swoje
mleko przez zwykłą pieluchę tetrową (sprawdza się świetnie), ale nie radzę używać do tego celu sitka. Przelać płyn do dzbanka i spożyć w przeciągu kilku dni.