Wykonanie
Zawsze mam je w domu. Jestem uzależniona od
kawy ze spienionym
mleczkiem kokosowym:) Dotąd kupowałam w puszkach, ale "wynalazki" znajdujące się w składzie nie dawały mi spokoju... W końcu postanowiłam spróbować zrobić je samodzielnie. Rezultat przerósł moje oczekiwania:)Składniki:100g
wiórków kokosowych (najlepiej bio, bez siarki)2 szklanki gorącej
wodyWiórki zalać szklanką gorącej
wody, przykryć i odstawić na jakiś czas (u mnie ok. 3 godziny). Następnie przełożyć do blendera-dzbanka, wlać jeszcze jedną szklankę
wody i miksować ok. 10 minut (w połowie wyłączyłam na chwilę, aby sprzęt się nie przegrzał;). Przecedzić przez gazę. Przechowywać w lodówce. Suche wiórki można wykorzystać do upieczenia
ciasteczek:)