ßßß Cookit - przepis na Nadzienie z kaszy i grzybów

Nadzienie z kaszy i grzybów

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta cukrowa 1 sztuk
kasza jęczmienna 1 szklanek
woda 2 szklanek
tłuszcz 3 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
grzyb 50 dekagramów
śmietana 0.25 szklanek
mąka 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Kapustę przygotować jak wyżej. Oczyszczoną i posiekaną cebulę przysmażyć na tłuszczu, oczyszczone i poszatkowane grzyby udusić. Kaszę ugotować na pół miękko z 1 łyżką masła i z 2 szklankami wody, połączyć z grzybami, posolić i popieprzyć, wymieszać. Zawijać w przygotowane liście kapusty i postępować ja k wyżej.
Uwagi:
Kasza jęczmienna lub jaglana, 50 dag świeżych grzybów lub 5 dag suszonych
Kasze weg.
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1249/Nadzienie-z-kaszy-i-grzybow