Wykonanie
W internecie krąży wiele przepisów na 3-Bit. Wypróbowałam kilka i zdecydowanie odrzucam te z masą karpatkową. Masa kajmakowa + masa karpatkowa to już za dużo
słodyczy. Mój podstawowy przepis na 3-Bit wygląda następująco:Masa kajmakowa:1 puszka
mleka skondensowanego słodzonego
Mleko gotować 3 godziny zanurzone w wodzie, wystudzić. Jeżeli ktoś lubi bardzo słodkie desery można zrobić masę z 2 puszek
mleka.Masa śmietankowa:2 opakowania
Śnieżki1 niepełna szklanka
mleka 3,2%3 opakowania
serka BieluchUbić
Śnieżkę w podanej ilości
mleka, połączyć z
serkami.Zamiast ciasta
krakersy(słone) i
herbatniki.
Polewa czekoladowa:¼ kostki
margaryny4 łyżki
cukru1łyżka
kakao1 łyżka
wodyWszystko razem ogrzewać mieszając do rozpuszczenia składników. Przestudzić.Układać:-
herbatniki- masa karmelowa-
krakersy- masa śmietankowa-
herbatniki-
polewa czekoladowa.Schłodzić.*********************************************************************************To była wersja podstawowa, a tym razem proponuję 3-Bit - tort, przekładany następująco:1. Cisto
biszkoptowe. ( Upieczony w tortownicy
biszkopt z 8
jajek, podzieliłam na 2 blaty)2 .Masa krówkowa (tym razem gotowa z puszki, na jedną warstwę 1 puszka)3. Połamane
herbatniki4. Masa śmietankowa+
rodzynki5. Ciasto
biszkoptowe6 .Masa mrówkowa7. Połamane
krakersy8. Masa śmietankowa9.
Rodzynki i starta
gorzka czekolada.