Wykonanie

Weekend za pasem, ostatni tydzień przeleciał gdzieś obok mnie - mam takie wrażenie... dopiero co był piątek, a już się kończy kolejny... Więc skoro tradycyjnie czasu brak, to czas na przepis z gatunku "szybka kuchnia" :-) Podobną
sałatką, choć nie identyczną, poczęstowała mnie kiedyś koleżanka i od tamtej
pory połączenie słonej
fety i słodkiej
żurawiny jest dla mnie po prostu mega pyszne ;-) To do dzieła :-)SKŁADNIKI1
brokuł1 opakowanie
sera typu
feta (270 g)3 łyżki
suszonej żurawiny3 łyżki
orzechów nerkowca1/2 puszki
kukurydzy1 łyżeczka
octu jabłkowegopieprzBrokuła dzielimy na mniejsze części, a następnie wkładamy do wrzącej lekko posolonej
wody i gotujemy 3 minuty. Wyłączamy palnik, przykrywamy garnek z
brokułem i zostawiamy na kolejne 3 minuty. Odcedzamy, przelewamy zimną
wodą i zostawiamy na sitku do osączenia.
Orzechy siekamy, a następnie wsypujemy na suchą, rozgrzaną patelnię i przez chwilę suszymy cały czas mieszając (inaczej bardzo szybko przypalą się). Wszystkie składniki umieszczamy w salaterce, lekko mieszamy i schładzamy w lodówce.Pycha...P.S.
Orzechy możecie też zastąpić
słonecznikiem.