Wykonanie
No i nawet się nie obejrzałam, a dwutygodniowy urlop minął :-( czy odpoczęłam? Zawsze mogłabym bardziej, ale dobre i tyle :-) Swój "urlop" kończy też moje dziecko, które jutro z rana idzie do przedszkola... Nie jest jakoś szczególnie szczęśliwa z tego powodu, ale zapowiedziała mi żebym nie zapomniała jej obudzić ;-)Po prawie tygodniu nowego roku,
mogę się pochwalić, że dana sobie obietnica wzięcia się za siebie jest nadal aktualna i stopniowo realizowana ;-) nie wiem jak długo wytrzymam bez
słodyczy, ale na razie się udaje :-) no i zwiększyłam dzienną porcję ćwiczeń, a to ostatnio było na samym końcu dłuuugiej listy pt. "zrobić koniecznie" :-)Trwając więc w postanowieniu -
sałatka ;-) dietetyczna o tyle, że bez
majonezu - zawsze to coś ;-) a poza tym idealna na kolację lub drugie śniadanie :-)SKŁADNIKI1/2 szklanki
ryżu1 puszka
tuńczyka w oleju1/2 puszki
kukurydzy3 - 4
jajka3
ogórki konserwowe2 łyżki
jogurtu naturalnego2 łyżki ostrej
musztardysól,
pieprzRyż gotujemy w dużej ilości lekko posolonej
wody, a następnie odcedzamy i studzimy (możecie też przelać go na sitku zimną
wodą, wtedy szybciej wystygnie).
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę.
Ogórki kroimy w ćwierćplasterki lub w kostkę - jak wolicie,
kukurydzę odsączamy.
Jogurt mieszamy z
musztardą. Wszystkie składniki łączymy razem, doprawiamy
solą i
pieprzem. Jemy ;-)