ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegowarzywa mrożone w paczce 1 sztukkrewetki koktajlowe 100 gramówkiełki soi 2 łyżek stołowycholiwa z oliwek 5 łyżek stołowychsok z cytryny 1 sztuksól według uznaniapieprz biały według uznaniaWykonanie:Mrożonkę, bez rozmrażania przesmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Smażyć, aż odparuje połowa wody, powstałej przy rozmrażaniu. Warzywa powinny być chrupiące i usmażone. Mieszankę odstawiamy w chłodne miejsce. Krewetki kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do przestudzonych warzyw. Całość polewamy pozostałą oliwą i sokiem z cytryny oraz doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy kiełkami soi lub słonecznika.Uwagi:Zamiast krewetek można użyć wędzonego łososia lub ser mozzarella pokrojony w kostkę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Owoce morzaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: