Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
warzywa mrożone w paczce 1 sztuk
krewetki koktajlowe 100 gramów
kiełki soi 2 łyżek stołowych
oliwa z oliwek 5 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
sól według uznania
pieprz biały według uznaniaWykonanie:Mrożonkę, bez rozmrażania przesmażyć na niewielkiej ilości
oliwy. Smażyć, aż odparuje połowa
wody, powstałej przy rozmrażaniu. Warzywa powinny być chrupiące i usmażone. Mieszankę odstawiamy w chłodne miejsce.
Krewetki kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do przestudzonych warzyw. Całość polewamy pozostałą
oliwą i
sokiem z cytryny oraz doprawiamy
solą i
pieprzem. Posypujemy
kiełkami soi lub
słonecznika.Uwagi:Zamiast
krewetek można użyć
wędzonego łososia lub
ser mozzarella pokrojony w kostkę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Owoce morzaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: