Wykonanie

Zamierzałam zrobić ciasto, ale wyszło działanie: brak czasu + chęć na
marchewkowy wypiek = muffinki. Czyli smacznie i ekspresowo ;) Muffiny wyszły pyszne, ale zamierzam w przyszłości popracować nad przepisem i wzbogacić je o jakieś dodatki :) Czekam na pomysły :)

Składniki:2 szklanki
mąki2
jajkaszklanka
jogurtu naturalnegopół szklanki
cukruok. 100 g rozpuszczonej i ostudzonej
margaryny1 łyżeczka
proszku do pieczeniaopakowanie
cukru wanilinowego (16g)szczypta
soli3 starte
marchewki (na średnich oczkach)Wykonanie:
Mąkę, proszek,
cukier, oraz
sól mieszamy w jednej misce, w drugiej natomiast tłuszcz,
jogurt,
cukier wanilinowy i
jajka. Łączymy zawartości obu misek, mieszamy łyżką, dodajemy starte
marchewki i mieszamy ponownie. Nakładamy do papilotek, lub wysmarowanych tłuszczem silikonowych foremek (co szczerze polecam), pieczemy w rozgrzanym do 180 - 200st piekarniku przez ok. 25 - 30 minut. Dobrze ostudzone muffinki posypujemy
cukrem pudrem :) I gotowe. Dziś rewelacyjnie się dopasowały do wieczornego kakałka ;)

Smacznego :)