ßßß
Składniki:(na ok. 15 sztuk)- 2 jajka- 300 ml mleka- 1 i 1/3 szklanki mąki- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1 łyżka kakao- 2-3 kiwi- 4 łyżki oleju- 5 łyżek cukru pudruSposób przygotowania:1.Jajka wbijamy do miski i rozbełtujemy. Dodajemy mleko, olej, cukier puder, kakao oraz wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszytko mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji (bez grudek). Masa powinna mieć gęstość podobną do gęstości śmietany. Jeżeli jest za rzadka, dosypujemy małą ilość mąki a gdy za gęsta wlewamy trochę mleka.2.Obieramy kiwi i kroimy w krążki o grubości ok. 4-5mm. Tak aby wyszło ich ok. 15.
3.Rozgrzewamy patelnię, smarujemy ją odrobiną tłuszczu. Bierzemy małej wielkości chochelkę. Do chochli wkładamy jeden kawałek kiwi i nabieramy do niej masę. Wylewamy na patelnię i smażymy racucha z obu stron. Gotowe racuchy obsypujemy cukrem pudrem i gotowe ;).
I kolejny polski utwór rockowy ;)Sweet Noise - Dzisiaj mnie kochasz jutro nienawidziszPozdrawiam i życzę udanego weekenduMichał ;)