Wykonanie
Składniki:(na ok. 15 sztuk)- 2
jajka- 300 ml
mleka- 1 i 1/3 szklanki
mąki- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 1 łyżka
kakao- 2-3
kiwi- 4 łyżki
oleju- 5 łyżek
cukru pudruSposób przygotowania:1.
Jajka wbijamy do miski i rozbełtujemy. Dodajemy
mleko,
olej,
cukier puder,
kakao oraz wymieszaną
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Wszytko mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji (bez grudek). Masa powinna
mieć gęstość podobną do gęstości
śmietany. Jeżeli jest za rzadka, dosypujemy małą ilość
mąki a gdy za gęsta wlewamy trochę
mleka.2.Obieramy
kiwi i kroimy w krążki o grubości ok. 4-5mm. Tak aby wyszło ich ok. 15.
3.Rozgrzewamy patelnię, smarujemy ją odrobiną tłuszczu. Bierzemy małej wielkości chochelkę. Do chochli wkładamy jeden kawałek
kiwi i nabieramy do niej masę. Wylewamy na patelnię i smażymy racucha z obu stron. Gotowe racuchy obsypujemy
cukrem pudrem i gotowe ;).
I kolejny polski utwór rockowy ;)Sweet Noise - Dzisiaj mnie kochasz jutro nienawidziszPozdrawiam i życzę udanego weekenduMichał ;)