ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowiśnie 100 gramówczereśnie 100 gramówporzeczki czerwone 100 gramówmaliny 100 gramówcukier brązowy 0,5 szklanekCynamon 0,25 łyżek deserowychmąka 10 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychmigdały - mielone 3 łyżek stołowychcukier puder 2 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone wydrylowane owoce włożyć do szklanej żaroodpornej formy wysmarowanej masłem i oprószyć cukrem pudrem. Cynamon wymieszać z cukrem brązowym, mąka, masłem i migdałami tak, aby powstała kruszonka. Przygotowana mieszanką równomiernie posypać owoce, wyrównać powierzchnie, ale nie ugniatać. Zapiekać 30 minut w 180 stopniach. Podawać na gorącoAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: