ßßß Cookit - przepis na Crumble z owocami czerwonymi

Crumble z owocami czerwonymi

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wiśnie 100 gramów
czereśnie 100 gramów
porzeczki czerwone 100 gramów
maliny 100 gramów
cukier brązowy 0,5 szklanek
Cynamon 0,25 łyżek deserowych
mąka 10 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
migdały - mielone 3 łyżek stołowych
cukier puder 2 łyżek deserowych
Wykonanie:
Oczyszczone wydrylowane owoce włożyć do szklanej żaroodpornej formy wysmarowanej masłem i oprószyć cukrem pudrem. Cynamon wymieszać z cukrem brązowym, mąka, masłem i migdałami tak, aby powstała kruszonka. Przygotowana mieszanką równomiernie posypać owoce, wyrównać powierzchnie, ale nie ugniatać. Zapiekać 30 minut w 180 stopniach. Podawać na gorąco
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9202/Crumble-z-owocami-czerwonymi-