Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wiśnie 100 gramów
czereśnie 100 gramów
porzeczki czerwone 100 gramów
maliny 100 gramów
cukier brązowy 0,5 szklanek
Cynamon 0,25 łyżek deserowych
mąka 10 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
migdały - mielone 3 łyżek stołowych
cukier puder 2 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone wydrylowane
owoce włożyć do szklanej żaroodpornej formy wysmarowanej
masłem i oprószyć
cukrem pudrem.
Cynamon wymieszać z
cukrem brązowym,
mąka,
masłem i
migdałami tak, aby powstała kruszonka. Przygotowana mieszanką równomiernie posypać
owoce, wyrównać powierzchnie, ale nie ugniatać. Zapiekać 30 minut w 180 stopniach. Podawać na gorącoAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: