Wykonanie

Oryginalnych, amerykańskich pancakeów nie da się podrobić, ale na moje i Wasze szczęście da się zrobić ich dietetyczny odpowiednik, który jest nieskromnie mówiąc przepyszny.Przygotowanie takich placuszków zajmuje trochę więcej czasu niż zalanie
mlekiem musli, ale jeżeli macie 10 min więcej i ochotę na ciepłe i zdrowe śniadanie to gorąco polecam.o.Składniki na około 5 szt.1
banan2 łyżki błyskawicznych
płatków owsianychpłaska łyżka
mąki razowej1
jajkopół łyżki
otrębów żytnichsłodzidło:
cukier, słodzik,
miód
Banana miksujemy lub rozciskamy widelcem na "papkę". W misce blendujemy
płatki na
mąkę, dodajemy
otręby i
mąkę razową. Następnie wbijamy
jajko, dodajemy papkę
bananową, słodzidło i wszystko dokładnie mieszamy.Patelnię spryskujemy
olejem lub smarujemy nasączonym tłuszczem wacikiem. Łyżką nakładamy masę i smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe placuszki polewamy
miodem i podajemy z ulubionymi dodatkami : )