ßßß
Oryginalnych, amerykańskich pancakeów nie da się podrobić, ale na moje i Wasze szczęście da się zrobić ich dietetyczny odpowiednik, który jest nieskromnie mówiąc przepyszny.Przygotowanie takich placuszków zajmuje trochę więcej czasu niż zalanie mlekiem musli, ale jeżeli macie 10 min więcej i ochotę na ciepłe i zdrowe śniadanie to gorąco polecam.o.Składniki na około 5 szt.1 banan2 łyżki błyskawicznych płatków owsianychpłaska łyżka mąki razowej1 jajkopół łyżki otrębów żytnichsłodzidło: cukier, słodzik, miód
Banana miksujemy lub rozciskamy widelcem na "papkę". W misce blendujemy płatki na mąkę, dodajemy otręby i mąkę razową. Następnie wbijamy jajko, dodajemy papkę bananową, słodzidło i wszystko dokładnie mieszamy.Patelnię spryskujemy olejem lub smarujemy nasączonym tłuszczem wacikiem. Łyżką nakładamy masę i smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe placuszki polewamy miodem i podajemy z ulubionymi dodatkami : )