Wykonanie
Moja mama zawsze powtarza, że kotlety to "obiad leniwej gospodyni" na co jej powtarzam, że dla mnie za dużo roboty z takim obiadem :) Bo to jednak pokroić, utłuc, opanierować trzeba.... a sprzątania po tym... dlatego jeśli już robię, to wybieram wersję devollay, bo jest bardziej efektowna i można włożyć do środka różne pyszności.Ta wersja bardzo nam smakuje :) Polecam!!


Składniki na 6 sztuk:1
pierś z kurczaka1/2
sera fetałyżka
masłazioła (u mnie obecnie to były: świeża
pietruszka i
bazylia, suszone
zioła prowansalskie)
sól,
pieprzjajkobułka tartaPiersi pokroić na 6 części, każdą z nich ubić tłuczkiem, solimy i
pieprzymy.
Ser feta zmieszać z
ziołami i
masłem. Każdy kawałek
mięsa posmarować grubą warstwą
sera, a następnie zrolować. Opanierować w
jajku i
bułce tartej. Smażyć na głębokim
oleju do zrumienienia.