ßßß Cookit - przepis na Chlebowy kwas do picia

Chlebowy kwas do picia

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
chleb żytni 250 gramów
cukier 1 szklanek
rodzynki 50 gramów
drożdże 10 gramów
cytryna 1 sztuk
Wykonanie:
Zagotować 5 l wody. Pokrojony chleb podsuszyć w piekarniku, zalać gorącą wodą i ostudzić. Dodać drożdże oraz cukier, wymieszać i odstawić na noc.
Przecedzić, wrzucić rodzynki i po kawałku cytryny. Rozlać do butelek i odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Rosyjska
Poncz
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11061/Chlebowy-kwas-do-picia