Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
chleb żytni 250 gramów
cukier 1 szklanek
rodzynki 50 gramów
drożdże 10 gramów
cytryna 1 sztukWykonanie:Zagotować 5 l
wody. Pokrojony
chleb podsuszyć w piekarniku, zalać gorącą
wodą i ostudzić. Dodać
drożdże oraz
cukier, wymieszać i odstawić na noc.Przecedzić, wrzucić
rodzynki i po kawałku
cytryny. Rozlać do butelek i odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia RosyjskaPonczDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: