ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegochleb żytni 250 gramówcukier 1 szklanekrodzynki 50 gramówdrożdże 10 gramówcytryna 1 sztukWykonanie:Zagotować 5 l wody. Pokrojony chleb podsuszyć w piekarniku, zalać gorącą wodą i ostudzić. Dodać drożdże oraz cukier, wymieszać i odstawić na noc.Przecedzić, wrzucić rodzynki i po kawałku cytryny. Rozlać do butelek i odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia RosyjskaPonczDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: