Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 1 kilogramów
ananasy konserwowe 1 puszka
cytryna 1 sztukżel-fructu 2:1 1 1 1 sztuk
cukier 500 gramówWykonanie:Oczyszczone
truskawki przekroić na połówki. Z zalewy osączyć kawałki
ananasa. Do garnka wsypać
owoce, dodać sparzoną skórkę otartą z
cytryny. Wymieszać z żel-fructem, mieszając, zagotować. Wsypać
cukier, mieszając, gotować jeszcze 1 minutę. Zdjąć z ognia. Gorący
dżem przełożyć do słoiczków i szczelnie zamknąć.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: