ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegotruskawki 1 kilogramówananasy konserwowe 1 puszkacytryna 1 sztukżel-fructu 2:1 1 1 1 sztukcukier 500 gramówWykonanie:Oczyszczone truskawki przekroić na połówki. Z zalewy osączyć kawałki ananasa. Do garnka wsypać owoce, dodać sparzoną skórkę otartą z cytryny. Wymieszać z żel-fructem, mieszając, zagotować. Wsypać cukier, mieszając, gotować jeszcze 1 minutę. Zdjąć z ognia. Gorący dżem przełożyć do słoiczków i szczelnie zamknąć.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: