Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
proszek do pieczenia 1 sztuk
żółtko 2 sztuk
mąka pszenna 20 dekagramów
ser ementaler 50 dekagramówWykonanie:
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać
mąkę z proszkiem,
żółtka, szczyptę
soli i wyrobić na gładką masę Następnie rozwałkować ciasto na placek grubości 2 cm, wycinać foremką drobne
ciasteczka, układać je na blasze do pieczenia, posypanej
mąką, i piec 12-15 min w piekarniku, w temp.180 st.C.Ciasta i DeseryPotrawy mączne weg.Potrawy z
seremKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: