ßßß Cookit - przepis na Chleb ziołowy

Chleb ziołowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka żytnia 500 gramów
mąka pszenna razowa 500 gramów
otręby pszenne 1 szklanek
sól 1 łyżek deserowych
drożdże 100 gramów
cukier 1 łyżek stołowych
ziarna słonecznika 1 łyżek stołowych
orzechy laskowe 1 łyżek stołowych
zioła prowansalskie 1 łyżek stołowych
majonez 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Przygotować 1 litr ciepłej wody.
Drożdże rozpuścić z cukrem w pół szklanki wody i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wymieszać mąki z pozostałymi składnikami, dodać rozczyn i dobrze wyrobić ciasto. Przełożyć je do wysmarowanej masłem formy, posypanej mąką i odstawić do wyrośnięcia. Piec 60 minut w 180 stopniach.
Uwagi:
Orzechy posiekać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Pieczywo weg.
Komentarze:
Autor: Eylone
Data: 2011-09-14
A ile czasu to ciasto potrzebuje na wyrośnięcie? około godziny?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11787/Chleb-ziolowy