Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka żytnia 500 gramów
mąka pszenna razowa 500 gramów
otręby pszenne 1 szklanek
sól 1 łyżek deserowych
drożdże 100 gramów
cukier 1 łyżek stołowych
ziarna słonecznika 1 łyżek stołowych
orzechy laskowe 1 łyżek stołowych
zioła prowansalskie 1 łyżek stołowych
majonez 1 łyżek stołowychWykonanie:Przygotować 1 litr ciepłej
wody.
Drożdże rozpuścić z
cukrem w pół szklanki
wody i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Wymieszać
mąki z pozostałymi składnikami, dodać rozczyn i dobrze wyrobić ciasto. Przełożyć je do wysmarowanej
masłem formy, posypanej
mąką i odstawić do wyrośnięcia. Piec 60 minut w 180 stopniach.Uwagi:
Orzechy posiekać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia Polska
Pieczywo weg.Komentarze:Autor: EyloneData: 2011-09-14A ile czasu to ciasto potrzebuje na wyrośnięcie? około godziny?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: