Wykonanie
Ileż można jeść na śniadanie jajecznicę, albo owsiankę? Raz na jakiś czas, mimo tego, że naprawdę nie znoszę smażenia, skuszę się na jakieś placuchy. Typ razem wybór padł na racuszki z
otrębami. Polecam:) Samo zdrowie:)SKŁADNIKI(na 2 os.)szklanka
kefiru,
jogurtu albo
zsiadłego mlekapół szklanki
mąkipół szklanki
otrębów owsianych (można dać trochę więcej)
jajołyżka
cukru (u mnie trzcinowego)płaska łyżeczka
proszku do pieczeniacukier wanilinowy (opcjonalnie)szczypta
solijabłkoolejWYKONANIERozkłócone
jajo łączymy z
jogurtem,
mąką i
otrębami. Dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie wszystko razem mieszamy. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę
jabłko. Mieszamy. Smażymy na
oleju.Jeśli chcemy smażyć racuszki na suchej patelni, warto dodac do ciasta troche
oleju.