Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mleko według uznania
woda według uznania
sól według uznania
cukier 1 łyżek deserowych
drożdże 5 dekagramówpektyna 5 dekagramów
mąka sojowa 20 dekagramów
skrobia pszenna 30 dekagramówWykonanie:Do miski przesiewamy
skrobię pszenną,
mąkę sojową, dodajemy pektyny i mieszamy. Rozcieramy
drożdże z
cukrem i niewielką ilością
wody lub
mleka. Do wyrośnięcia odstawiamy w ciepłe miejsce, aż zaczyn zwiększy objętość o 100%, dodajemy
sól. Wyrabiamy ciasto dodając odpowiednią ilość ciepłej
wody z
mlekiem. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, przykrywamy ściereczką. Pieczemy w formie wysmarowanej tłuszczem w temp. 220 - 240 stopni C.Uwagi:
Woda z
mlekiem pół/pół (Humana SL)10 Miesięcy
Pieczywo weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: