ßßß Cookit - przepis na Chleb pszenno sojowy na drożdżach

Chleb pszenno sojowy na drożdżach

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mleko według uznania
woda według uznania
sól według uznania
cukier 1 łyżek deserowych
drożdże 5 dekagramów
pektyna 5 dekagramów
mąka sojowa 20 dekagramów
skrobia pszenna 30 dekagramów
Wykonanie:
Do miski przesiewamy skrobię pszenną, mąkę sojową, dodajemy pektyny i mieszamy. Rozcieramy drożdże z cukrem i niewielką ilością wody lub mleka. Do wyrośnięcia odstawiamy w ciepłe miejsce, aż zaczyn zwiększy objętość o 100%, dodajemy sól. Wyrabiamy ciasto dodając odpowiednią ilość ciepłej wody z mlekiem. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, przykrywamy ściereczką. Pieczemy w formie wysmarowanej tłuszczem w temp. 220 - 240 stopni C.
Uwagi:
Woda z mlekiem pół/pół (Humana SL)
10 Miesięcy
Pieczywo weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3168/Chleb-pszenno-sojowy-na-drozdzach