Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegotłuszcz według uznania
sól według uznania
olej 4 łyżek stołowych
jabłka 2 sztuk
cebula 2 sztuk
jajko 1 sztuk
ser żółty tarty 200 gramówsoi 500 gramówWykonanie:
Soję rozdrobnić i wymieszać z
olejem,
jajkiem,
solą,
pieprzem i pozostawić na 2 godz. Z masy formować kotleciki i układać je na posmarowanej tłuszczem blasze.
Cebulę obrać, drobno posiekać i posypać nią kotlety. Na wierzch każdego położyć plaster obranego ze skórki i pozbawionego gniazda nasiennego
jabłka, posmarowany
masłem. Blachę z kotletami przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego do 220 °C piekarnika. Po 20 minutach zdjąć folię, posypać kotlety
serem i zapiekać jeszcze przez 10 minut.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremKomentarze:Autor: CiopcikData: 2009-04-19pycha :DDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: