Wykonanie
Podaję proporcję dla 6 osób ;)Gulasz jest przepyszny, pożywny i bardzo prosty :)Przy moich nogach, cały czas czuwał mały przesłodki pomocnik, którego przedstawię wam na końcu posta :)Składniki:50dag
wołowiny z
rostbefu,duża
cebula,25dag
pieczarek,1/2 szklanki
wody,szklanka
soku pomidorowego,puszka
zielonego groszku,
mąka krupczatka zmieszana z
pieprzem i
papryką słodką,
sól morska,
smalec i
olej (pół na pół)
zielenina
Wykonanie:Pokrojone w kostkę
mięso, obsypujemy
mąka z
przyprawami i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu,rumieniąc ze wszystkich stron. Dodajemy pokrojoną w piórka
cebulę,zasmażamy razem przez 5 minut.

Podlewamy
wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Gdy
mięso będzie miękkie, dodajemy pokrojone
pieczarki,podlewamy
sokiem pomidorowym,dodajemy odsączony
groszek i, gdy trzeba,całość doprawiamy do smaku. Gdy pozostałe składniki gulaszu będą miękkie,rozkładamy porcje na talerz lub do kokilek.Podajemy z
kaszą ,
ogórkiem kiszonym (nie koniecznie) i obficie posypujemy
zieleniną.

Smacznego!A poniżej przedstawiam wam mojego wiernego pomocnika,który jest smakoszem i z daleka wyczuję
wołowinę :)WŁADEK


;)