Wykonanie
Przekąska,która pochodzi z Włoch,jest prosta i przepyszna.Istnieje wiele wariantów tego dania, ale najczęściej podawana jest z
pomidorami i
bazylią(ja zastępie ją świeżym
tymiankiem,którego wręcz ubóstwiam). 2 lutego każdego roku w Spello ,odbywa się święto bruschetty: Sagra de la bruschetta.Składniki:Świeże
pieczywo(u mnie
bagietka)2-3pomidory,
oliwa z oliwek,
czosnek,
tymianeksól,
pieprz, jak ktoś lubi może dodać jeszcze
salami,
żółty ser,
rukole,niektóre Bruschetty właśnie w ten sposób zjadłam ;)

Wykonanie:Jeśli ktoś Bruschetty robi w tosterze, to po upieczeniu grzanek, nacieramy je
czosnkiem, polewamy
oliwą z oliwek nakładamy
pomidory, pokrojone wcześniej w kostkę, doprawione
sola i
pieprzem i posiekanym
tymiankiem.A jeśli ktoś robi w piekarniku,to na pokrojone grzanki nakładamy
czosnek,wcześniej wyciśnięty i wymieszany z odrobina
oliwy z oliwek ,
ser,
salami(jeśli go używasz) i pieczemy w 220C przez 10 minut, następnie nakładamy na grzanki
pomidory ,wcześniej doprawione
sola,
pieprzem i
tymiankiem.

Smacznego!