Wykonanie
Pasty kanapkowe - dla mnie pychota! Do tego ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu. Jeżeli zależy nam na zdrowym śniadaniu, nie ma lepszego rozwiązania niż przygotowanie aromatycznej pasty z ulubionymi składnikami. Dziś prezentuję zieloną pastę na bazie
rukoli i
awokado. Często zmieniam jej podstawowy skład, wzbogacając choćby o gotowane
jajko,
oliwki,
orzechy nerkowca lub kawałki
łososia. W każdym wydaniu smakuje równie dobrze.

Składniki:2 dojrzałe
awokadogarść
rukoli1 łyżka
oliwy z oliwekmigdały3 ząbki
czosnkutarty
parmezansól,
pieprzPrzygotowanie:
Awokado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę ze środka i wrzucamy do blendera. Dodajemy umytą
rukolę, 2 łyżeczki startego
parmezanu,
czosnek,
oliwę z oliwek. Wrzucamy
migdały i na końcu doprawiamy całość do smaku
solą oraz
pieprzem. Blendujemy składniki do czasu uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Pastę wkładamy za pomocą łyżki do miseczki i gotowe!Smacznego!



Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!
Basia ;)