ßßß
składniki potrzebne na deser:- arkusz ciasta francuskiego;
- żółtko;- krem;- ok 500g truskawek;- cukier brązowy;- 3 kostki mlecznej czekolady.składniki na krem:- 200 ml śmietanki kremówki;- serek mascarpone;
- 3 łyżki cukru pudru,- pół laski wanilii.

sposób przygotowania:Ciasto wałkujemy żeby było nieco większe, smarujemy żółtkiem dzielimy na tyle części ile nam odpowiada, i wkładamy do piekarnika na 10 minut na 200 stopni, następnie 10 na 150. Kremówkę ubijamy, stopniowo słodzimy, dodajemy serek oraz wanilię. Ciastka, gdy się upieką odkładamy do ostygnięcia, a krem do lodówki. Truskawki kroimy na pół. Na gotowe spody francuskie kładziemy truskawki, posypujemy cukrem oraz wyciskamy szprycą krem, a następnie trzemy czekoladę na wierzch.
bon apettit!