Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyb 200 gramów
boćwia ogonki liściowe 500 gramów
groszek zielony 100 gramów
ser starty 50 gramów
śmietana 1 szklanek
sól według uznania
masło 50 gramów
żółtko 2 sztukWykonanie:
Grzyby i ogonki liściowe
boćwiny pokroić na plasterki, dodać
groszek, posolić i udusić na
maśle podlewając kilkoma łyżkami
wody. Ubić na parze
śmietanę z
żółtkami,
serem i
solą. Gdy masa zgęstnieje, zdjąć z pary i wymieszać z pozostałym
masłem. Uduszone
grzyby i łodyżki
boćwiny zalać sosem. Podawać z
ryżem na sypko.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: