Wykonanie
« Powrót
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyb 200 gramów
boćwia ogonki liściowe 500 gramów
groszek zielony 100 gramów
ser starty 50 gramów
śmietana 1 szklanek
sól według uznania
masło 50 gramów
żółtko 2 sztuk
Wykonanie:
Grzyby i ogonki liściowe
boćwiny pokroić na plasterki, dodać
groszek, posolić i udusić na
maśle podlewając kilkoma łyżkami
wody. Ubić na parze
śmietanę z
żółtkami,
serem i
solą. Gdy masa zgęstnieje, zdjąć z pary i wymieszać z pozostałym
masłem. Uduszone
grzyby i łodyżki
boćwiny zalać sosem. Podawać z
ryżem na sypko.
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: