ßßß Cookit - przepis na Boćwina z purchawkami

Boćwina z purchawkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyb 200 gramów
boćwia ogonki liściowe 500 gramów
groszek zielony 100 gramów
ser starty 50 gramów
śmietana 1 szklanek
sól według uznania
masło 50 gramów
żółtko 2 sztuk
Wykonanie:
Grzyby i ogonki liściowe boćwiny pokroić na plasterki, dodać groszek, posolić i udusić na maśle podlewając kilkoma łyżkami wody. Ubić na parze śmietanę z żółtkami, serem i solą. Gdy masa zgęstnieje, zdjąć z pary i wymieszać z pozostałym masłem. Uduszone grzyby i łodyżki boćwiny zalać sosem. Podawać z ryżem na sypko.
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/291/Bocwina-z-purchawkami