Od kilku dni prześladowały mnie pieczarki, no to kupiłam. Potem zastanawiałam się co z nimi zrobić.. i tak powstał pomysł na obiad, który okazał się strzałem w dziesiątkę :) Polecam na upalne dni, kiedy nie mamy apetytu na ciężkie dania obiadowe.Przepis na naleśniki razowe znajdziecie tutaj, także nie będę go powtarzać.SKŁADNIKI na farsz pieczarkowyok. 300 g pieczarek1/2 dużej cebuli2 łyżki ziaren słonecznika2 łyżki posiekanego koperku3 łyżki śmietany 18%zielona cebulkaczosnek staropolskisólpieprzser pecorino1 łyżka oliwy z oliwekPRZEPISPieczarki myjemy i przeciskamy przez szatkownicę, lub drobno kroimy.Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pieczarki.Po kilku minutach dodajemy drobno pokrojoną cebulę i wszystko razem podsmażamy na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając.Następnie doprawiamy wszystko solą, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy śmietanę i koperek, chwilę wszystko dusimy.Na koniec dodajemy ziarna słonecznika i posiekaną zieloną cebulkę - mieszamy.Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu pieczarkowego i składamy lub zawijamy wg ulubionego sposobu.Na gotowe naleśniki nakładamy odrobinę potartego sera pecorino.Ser pecorino daje bardzo ciekawe połączenie smakowe wraz z pieczarkami, także koniecznie musicie tego spróbować.