Wykonanie

Kolejny przepis na
ciastka owsiane.. Podstawa przepisu podobna do poprzedniego, ale inne składniki i smak zupełnie inny - równie wyśmienity :)
Ciastka przez cały tydzień znakomicie sprawdzały się jako dodatek do
jogurtów i
owoców, w ramach zdrowych przekąsek, w ciągu ciężkiego dnia pracy.W styczniu, podczas wyprzedaży w Empiku, kupiłam ogromny słoik do przechowywania
ciasteczek. Dzięki temu
ciastka przez wszystkie te dni zachowały swój smak i nie zamieniły się w kamień :)

SKŁADNIKI240 g
margaryny2 szklanki
mąki1 szklanka
ksylitolu2
jajka3/4 szklanki
płatków owsianych1/4 szklanki mieszanki
orzechów (drobno posiekanych)1/4 szklanki
rodzynek1 łyżeczka
proszku do pieczeniaPRZEPIS
Margarynę ucieramy z
ksylitolem przy pomocy miksera, następnie dodajemy
jajka i wszystko miksujemy.Wsypujemy pozostałe składniki i wyrabiamy ręcznie.Formujemy kulki łyżką do
lodów.Kulki ciasta układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C,
ciastka pieczemy ok 15-20 minut.Po upieczeniu wyciągamy i pozostawiamy do ostygnięcia.