Wykonanie
W
sumie to miał być taki zwykły, nudny obiad,
ryba,
szpinak i coś do tego.. ale postanowiłam, że nawet takie nudziarstwo może smakować lepiej i inaczej niż zawsze..

SKŁADNIKI(dla 2 osób)2 płaty mrożonej tilapii200 g
mrożonego szpinaku100 g
mascarpone2 łyżki
śmietany 12%przyprawa do rybyolej do smażeniaskładniki na ciasto - tym razem wszystko robiłam 'na oko', tak aby ciasto było bardzo gęste1
jajkomlekomąka1 łyżeczka
currysólpieprzPRZEPISW misce mieszamy
jajko,
mleko,
mąkę i
curry.Rozmrożone płaty tilapii kroimy na pół, przyprawiamy
przyprawą do ryb i zanurzamy w misce z
ciastem.Na patelnię wlewamy
olej (trochę więcej niż do zwykłego smażenia) i na dobrze rozgrzany tłuszcz wrzucamy kawałki
ryby w cieście.Na drugiej patelni umieszczamy
szpinak, następnie dodajemy
ser mascarpone i
śmietanę. Wszystko razem chwilę dusimy i na koniec doprawiamy
solą i
pieprzemRybę odwracamy i smażymy z drugiej strony tak, aby ciasto miało złoto-brązowy kolor.