Wykonanie
Dzisiejsze danie, wegetariańskie - bardzo sycące i smaczne. Dla mięsożerców też będzie odpowiednie - zawsze można dorzucić trochę
mielonego mięsa:)
Pisałam już o tym, że staram się korzystać z
mąki razowej, tym razem wykorzystałam
makaron razowy - w zasadzie nie jadam zwykłego
makarony, kupuję tylko ten
razowy - bardzo dobry smak samego
makaronu wprowadza do dania ciekawy charakter:)

SKŁADNIKI2 szklanki
makaronu razowego (ja wykorzystałam 2 rodzaje - świderki i rurki)1 puszka
pomidorów krojonych150 g
serka marcarpone1/2 puszki
kukurydzy1 puszka
czerwonej fasoli2 łyżeczki
koncentratu pomidorowegosólpieprz cayennechili jalapeno kruszone
czosnek granulowanyPRZEPISW garnku zagotowujemy
wodę, solimy, wrzucamy
makaron - gotujemy wg czasu podanego na opakowaniuDo rondla wlewamy
pomidory z puszki, dodajemy
mascarpone i zagotowujemy. Doprawiamy
pieprzem cayenne,
chili i
czosnkiem. Ściągamy z ognia.
Fasolę płuczemy na sitku i odcedzamy
kukurydzę.Ugotowany
makaron odcedzamy z
wody, dodajemy
sos pomidorowy z
mascarpone,
fasolę,
kukurydzę i
koncentrat pomidorowy. Wszystko razem delikatnie mieszamy.