Wykonanie
Moje tacos trochę ulepszyłam ... dodałam ulubioną
kukurydzę,
czarną fasolę zamiast czerwonej, papryczki serrano,
kolendrę i posypałam pysznym hiszpańskim
serem startym na tarce .. chwilę zapiekłam i pożarłam bo o zjedzeniu kulturalnym
mowy nie było! Nie da się ukryć, że zrobienie aromatycznej salsy w zimie graniczy z cudem ... niestety nie te
pomidory więc kolejną trzeba przygotować koniecznie gdy sezon na
pomidory będzie w pełni ale nie narzekam, zjadłam i w całości było pysznie!

Podróże kulinarne Kuchnia MeksykańskaSkładniki:8 muszli taco2 zmiażdżone ząbki
czosnku400g mielonej
wołowinyłyżeczka mielonej
chili ( użyłam świeżej )300g
czerwonej fasoli ( użyłam czarnej )1/3 szklanki
koncentratu pomidorowego ( użyłam pulpy pomidorowej )2 średnie
pomidory pokrojone w kostkę
ser manchego starty na tarce ( od siebie )
kukurydza ( od siebie )
kolendra ( od siebie )Rozgrzej
olej na patelni, smaż
czosnek i
wołowinę aż
mięso w całości się przyrumieni. Dodaj
chili,
koncentrat pomidorowy,
pomidory i duś na małym ogniu 15 minut. Opiecz w międzyczasie muszle taco w piekarniki nagrzanym do 180' przez około 5 minut. Przed podaniem wypełnij muszle
wołowiną oraz salsą, posyp
serem i na chwilę włóż do piekarnika, wyjmij posyp świeżą
kolendrą i zjedz!

Składniki: Salsa Crudadrobno posiekany
ogórekdrobno posiekana
czerwona cebula2 drobno posiekane
pomidory2 łyżeczki sosu
chiliposiekany pęczek
kolendryZmieszaj wszystkie składniki i odstaw.