Wykonanie
Bhaji wywodzi się z kuchni indyjskiej i jest jadane w dowolnych kombinacjach zarówno na ciepło jak i zimno. Jako dodatek do dań lub jako samodzielny posiłek. Jak przystało na kuchnie indyjską bhaji jest potrawą która jest przygotowywana w ekspresowym tempie.Do przygotowania Bhaji potrzebne jest nam niezwykle mało składników.Przygotowanie naszych placków zaczynamy od posiekania
cebuli na cienkie półplasterki, następnie dodajemy kolejno
mieszankę przypraw curry,
paprykę ostrą,
jajko,
mąkę pszenną oraz
proszek do pieczenia. Całość smażymy na głębokim tłuszczu po minucie z każdej strony. Indyjskie bhaji możemy porównać do
polskich racuchów, które jak sądzę każdy z nas zna z domu.Do przygotowania bhaji będziemy potrzebowali :500 g.
cebuli200 g.
mąki pszennej1
jajko1/4 łyżeczki
proszku do pieczenia20 g.
mieszanki przypraw curry5 g.
papryki ostrejolej do smażeniaSmacznego !

