Wykonanie
Dzisiaj przedstawię wam domowy sposób na zrobienie
mięsa w domowym sous vide. Dzięki tej metodzie
mięso stanie się dużo bardziej delikatne i soczyste, a cały smak pozostanie w środku
mięsa.Składniki które potrzebujemy do przygotowania naszej roladki :500 g.
mielonego mięsa z
łopatki50 g.
pomidorów suszonychczosnek granulowany
sólpieprzświeży
tymianekMięso mieszamy ze wszystkimi drobno posiekanymi składnikami, a następnie rozkładamy na rozwiniętej folii spożywczej i rolujemy tak aby całe
mięso stworzyło rulon. Mocno ściskamy w naszej folii i wiążemy z obu stron.Do ciepłej
wody wkładamy nasze roladki i trzymamy w temperaturze do 70 stopni Celsjusza.Składniki potrzebne do przygotowania risotto :150 g.
ryżu20 ml.
masła400 ml.
śmietany200 ml.
bulionu warzywnego50 g.
parmezanuRyż wrzucamy na rozgrzane
masło i krótko przesmażamy, następnie po trochu dodajemy
bulionu, gdy
ryż wchłonie cały
bulion dodajemy
śmietanę.
Ryż dusimy aż do miękkości.Przed wydaniem całości roladki podsmażamy na masełku. Oczywiście bez folii ; ).Najlepsze w tym wszystkim jest to że obiad dla 4 osób jesteśmy w stanie przygotować za mniej niż 20 zł. Smacznego !



