Wykonanie
Muffiny są tak uniwersalnymi babeczkami, że możemy je serwować w takiej kombinacji smakowej na jaką mamy ochotę. Moje to
banan,
kakao i
kokos. Miękkie, puszyste, szybkie i zawsze się udają :)

Składniki:Suche:- 1,5 szklanki
mąki,- 1/2 szklanki
cukru,- 1 łyżeczka
sody,- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia.Mokre:- 2
banany,- 1/2 szklanki
oleju,- 1
jajko.Dodatki:- 1 łyżka
kakao,- 2-3 łyżki
wiórki kokosowe,-
olejek rumowy.Wykonanie:Składniki suche wymieszać najlepiej za pomocą trzepaczki, żeby trochę je spulchnić.
Banana rozgnieść, dodać
jajko,
olej, wszystko połączyć i przelać do suchych składników. Całość wymieszać tylko do połączenia, podzielić na połowę. Do jednej dodać
kakao, do drugiej wiórki i olejek. Ciasta przemieszać i po łyżce z każdego smaku nałożyć do formy muffinowej wyłożonej papilotkami. Piec w nagrzanym piekarniku, do zrumienienia. Smacznego.