Wykonanie
W mojej rodzinie od dawna znamy kotlety
ryżowe. Tym razem to ja postanowiłem je przygotować. Właściwie to takie danie, które może powstać w ramach czyszczenia lodówki. Dodatki zależą od naszego smaku. Bezmięsne czy z
mięsem zawsze smakują. Ja tutaj użyłem ziarenek
czarnuszki, które wybrałem sobie w ramach nagrody. Dodały nieco pikanterii i są mega zdrowe :)

Składniki :- 100 g ugotowanego
ryżu,- 3 - 4 łyżki startego,
żółtego sera,- 1 średnia,starta
marchew,- 5
suszonych pomidorów z
oleju,- dużo posiekanego
szczypiorku,- 1
jajko,- 2 - łyżki
otrębów ( użyłem żytnich ),-
sól,
pieprz,-
czarnuszka ( dałem około łyżki )-
bułka tarta lub
otręby do panierowania,-
olej do smażenia.Wykonanie :Bardzo proste :) Wszystkie składniki wymieszać w misce, uformować kotlety, obtoczyć w
bułce lub otrębach i usmażyć na złoto. Zjadać z porcją ulubionej surówki. Smacznego :)