Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka drobno starta 250 gramów
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
sól 1 szczyptaorzeszki ponii posiekane 100 gramów
cukier puder 100 gramów
masło 180 gramów
jajka 4 sztuk
zółtko 1 sztukWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem,
solą i orzeszkami. Mikserem ubić
cukier puder z
masłem, aż masa będzie gładka i kremowa. dodawać
żółtka po jednym. stopniowo dodawać suche składniki i
marchewkę, ubijać, aż masa będzie gładka. Ubić
białka na sztywną pianę i delikatnie łyżką wmieszać do ciasta. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych
masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 190 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Oprószyć
cukrem pudrem i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: