ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka drobno starta 250 gramówmąka 250 gramówproszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychsól 1 szczyptaorzeszki ponii posiekane 100 gramówcukier puder 100 gramówmasło 180 gramówjajka 4 sztukzółtko 1 sztukWykonanie:Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą i orzeszkami. Mikserem ubić cukier puder z masłem, aż masa będzie gładka i kremowa. dodawać żółtka po jednym. stopniowo dodawać suche składniki i marchewkę, ubijać, aż masa będzie gładka. Ubić białka na sztywną pianę i delikatnie łyżką wmieszać do ciasta. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 190 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Oprószyć cukrem pudrem i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: