ßßß

Składniki na 2 porcje:1 szklanka kaszy jaglanej2 szklanki wody1 łyżka oleju kokosowego5cm kawałek imbiru1 łyżka grubo zmielonych nasion konopi1 łyżeczka cynamonu + do posypaniaszczypta soli1 gruszka2 łyżki gęstego jogurtu naturalnegoKaszę gotujemy wg. przepisu z opakowania. U mnie z łyżką oleju kokosowego i startym korzeniem imbiru. Następnie dodajemy cynamon, nasiona konopi (dają ciekawy aromat i mają potrzebne dla organizmu Omega 3), sól.Gotujemy przez chwilę, aż kasza wciągnie połowę wody. Następnie dodajemy połowę gruszki, pokrojoną w kostkę i jeszcze chwilę gotujemy, aż kasza wciągnie całą wodę (może się zdarzyć, że będziemy musieli dodać trochę więcej przegotowanej wody).Ugotowaną jaglankę przekładamy do miseczek. Na każdą porcję wykładamy po kopiastej łyżce jogurtu, dekorujemy plastrami gruszki i posypujemy cynamonem. Gotowe...
Smacznego...