Wykonanie
Dawno na blogu nie było przepisu
śniadaniowego, a że dla wielu z nas to najważniejszy posiłek dnia, więc zaserwujmy sobie coś smacznego i pożywnego.U mnie pojawiła się pyszna, sycąca jaglanka, pachnąca delikatnie
cynamonem, z łychą
jogurtu naturalnego i plasterkami
gruszki. Po prostu idealna kombinacja, wam też posmakuje:)Zobaczcie zresztą sami....


Składniki na 2 porcje:1 szklanka
kaszy jaglanej2 szklanki
wody1 łyżka
oleju kokosowego5cm kawałek
imbiru1 łyżka grubo zmielonych nasion konopi1 łyżeczka
cynamonu + do posypaniaszczypta
soli1
gruszka2 łyżki gęstego
jogurtu naturalnegoKaszę gotujemy wg. przepisu z opakowania. U mnie z łyżką
oleju kokosowego i startym korzeniem
imbiru. Następnie dodajemy
cynamon, nasiona konopi (dają ciekawy aromat i mają potrzebne dla organizmu Omega 3),
sól.Gotujemy przez chwilę, aż
kasza wciągnie połowę
wody. Następnie dodajemy połowę
gruszki, pokrojoną w kostkę i jeszcze chwilę gotujemy, aż
kasza wciągnie całą
wodę (może się zdarzyć, że będziemy musieli dodać trochę więcej przegotowanej
wody).Ugotowaną jaglankę przekładamy do miseczek. Na każdą porcję wykładamy po kopiastej łyżce
jogurtu, dekorujemy plastrami
gruszki i posypujemy
cynamonem. Gotowe...


Smacznego...