ßßß
Składniki:1/4 szklanki mąki kokosowej1/4 szklanki mąki migdałowej1 łyżeczka sody oczyszczonej3 jajka1/2 szklanki mleka kokosowego + śmietanka dekoracji naleśników1/2 szklanki wody1 łyżeczka ekstraktu z wanilii2 łyżeczki roztopionego masła1 łyżeczka stewiiW jednej misce mieszamy mąki oraz sodę. W osobnej misce rozbijamy jajka. Dodajemy mleko, wodę, wanilię, masło i stewię oraz dokładnie mieszamy.Następnie łączymy zawartość obu misek, dobrze mieszają łyżką.Patelnię do naleśników natłuszczamy olejem kokosowym i rozgrzewamy. Chochelką wylewamy ciasto naleśnikowe i smażymy przez 2-3 minuty, aż zaczną pojawiać się pęcherzyki a brzegi się przyrumienią. Następnie przekręcamy je delikatnie na drugą stronę i smażymy następne 2 minuty aż naleśniki ładnie się zrumienią.Naleśniki podajemy na ciepło z dodatkiem śmietanki kokosowej, miodu i cynamonu lub z ulubionymi składnikami.
Smacznego...