ßßß

Składniki:główka białej kapusty1 duża cebula2 liście laurowekilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu1 łyżka stołowa octu balsamicznegosól i pieprz do smakuokoło 500 gram schabu pokrojonego w plastryolej kokosowy do smażenia (może być rzepakowy z pierwszego tłoczenia)Pokrojony schab lekko rozbijamy, obsypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane kotlety odstawiamy do lodówki.W tym samym czasie zabieramy się za kapustę. Na dużej patelni rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy cebulkę. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę, ziele angielskie, pieprz i lekko oprószamy solą. Całość przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu. Gdy kapusta zmniejszy swoją objętość mieszamy i ponownie dusimy.Na dodatkowej patelni rozgrzewamy olej kokosowy i obsmażamy nasze schabowe.Do duszonej kapustki dodajemy ocet balsamiczny, doprawiamy i mieszamy. Następnie przekładamy kotlety na patelnię z kapustą i całość dusimy do miękkości około 15 - 20 minut. Kapusta powinna zachować kształt, ale jednocześnie być miękka i delikatna.Schabowe wykładamy na talerze w towarzystwie duszonej kapusty, można posypać świeżo zmielonym pieprzem.Smacznego...