ßßß
Więcej na temat techniki gotowania dowiesz się tuYou will learn more about the cooking technique from hereczas przygotowania: 30-40 minutCzego potrzebujesz na 3 porcje?1 szklanka czerwonej soczewicy1 marchewka, pokrojonej w małe kawałki1/2 cebuli, pokrojonej w kostkękawałek pora, poszatkowany4 szklanki wody2 łyżki oliwy3 łyżeczki słodkiej papryki3 ząbki czosnku, zmiażdżonesok z cytryny1 łyżka masła/ można zastąpić oliwąCo teraz?1. Na 2 łyżkach oliwy uduś cebulę i czosnek.2. Kiedy będą miękkie dodaj słodko paprykę. Poczekaj aż uwolni swój aromat i niezwłocznie dodaj soczewicę oraz marchewkę.3. Zalej wszystko 4 szklankami wody i gotuj ok. 20 minut, aż wszystko będzie miękkie. Dopraw do smaku.4. Przełóż całość do blendera - jeśli zupa jest za gęsta dodaj przegotowanej wody. Miksuj na najwyższych obrotach, dodaj masło i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeżeli używasz blendera ręcznego dodawaj tłuszcz stopniowo.5. Przed podaniem dopraw zupę cytryną, skrop oliwą i posyp swoimi dodatkami: mogą to być grzanki, grillowanie warzywa i wszystko inne, co przyjdzie Ci do głowy.***Cream of red lentilspreparation time: 30-40 minutesWhat do you need for 3 servings ?1 cup red lentils1 carrot, cut into small pieces1/2 onion, diceda piece of leek, diced4 cups of water2 tablespoons olive oil3 teaspoons sweet paprika3 cloves of garlic, crushedlemon juice1 tablespoon butter/can be replaced with olive oilWhat now?1. Sweat onions and garlic on olive oil.2. When they are soft add the sweet peppers. Wait until release its aroma and immediately add lentils and carrots.3. Pour 4 glasses of water and cook about 20 minutes until everything is tender . Season to taste.4. Put everything into a blender - if the soup is too thick add boiled water. Mix at high speed, add the butter and mix until smooth. If you are using a stick blender add fat gradually.5. Before serving, season with lemon soup, sprinkle with olive oil and sprinkle with your additions: they may be croutons, grilled vegetables and everything else that comes into your head.