Wykonanie

Więcej na temat techniki gotowania dowiesz się tuYou will learn
more about the cooking technique from hereczas przygotowania: 30-40 minutCzego potrzebujesz na 3 porcje?1 szklanka
czerwonej soczewicy1
marchewka, pokrojonej w małe kawałki1/2
cebuli, pokrojonej w kostkękawałek
pora, poszatkowany4 szklanki
wody2 łyżki
oliwy3 łyżeczki
słodkiej papryki3 ząbki
czosnku, zmiażdżone
sok z cytryny1 łyżka masła/ można zastąpić
oliwąCo teraz?1. Na 2 łyżkach
oliwy uduś
cebulę i
czosnek.2. Kiedy będą miękkie dodaj
słodko paprykę. Poczekaj aż uwolni swój aromat i niezwłocznie dodaj
soczewicę oraz
marchewkę.3. Zalej wszystko 4 szklankami
wody i gotuj ok. 20 minut, aż wszystko będzie miękkie. Dopraw do smaku.4. Przełóż całość do blendera - jeśli zupa jest za gęsta dodaj przegotowanej
wody. Miksuj na najwyższych obrotach, dodaj
masło i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeżeli używasz blendera ręcznego dodawaj tłuszcz stopniowo.5. Przed podaniem dopraw zupę
cytryną,
skrop oliwą i posyp swoimi dodatkami: mogą to być grzanki, grillowanie warzywa i wszystko inne, co przyjdzie Ci do głowy.***Cream of red lentilspreparation
time: 30-40 minutesWhat do you need for 3 servings ?1 cup red lentils1 carrot, cut into small pieces1/2 onion, diceda piece of leek, diced4 cups of water2 tablespoons
olive oil3 teaspoons sweet
paprika3 cloves of garlic, crushedlemon juice1 tablespoon butter/can be replaced with
olive oilWhat now?1. Sweat onions and garlic on
olive oil.2. When they are soft add the sweet peppers. Wait until release its aroma and immediately add lentils and carrots.3.
Pour 4 glasses of water and cook about 20 minutes until everything is tender . Season to taste.4. Put everything into a blender - if the soup is too thick add boiled water. Mix at high speed, add the butter and mix until smooth. If you are using a stick blender add fat gradually.5. Before serving, season with lemon soup, sprinkle with
olive oil and sprinkle with your additions: they may be croutons, grilled vegetables and everything else that comes into your head.