Wykonanie
Smaczne i łatwe w przygotowaniu kruche babeczki z
nektarynką i
bitą śmietaną, posypane wiórkami
białej czekolady. Smak
nektarynek zostaje podkreślony przez
goździki i
cynamon. Pychotka!

Składniki:Kruche babeczki:2,5 szklanki
mąki tortowej,150g
margaryny,150g
cukru pudru,1
jajko,1 łyżka
śmietany,1 łyżeczka
proszku do pieczeniaFarsz
owocowy:2-3
nektarynki,5
goździków,1 łyżka
cynamonu,2 łyżeczki
cukru pudruDo dekoracji:250g
śmietany kremówki,0,5 tabliczki
białej czekolady.Rozpoczynamy od upieczenia babeczek. Prostota tego ciasta polega na tym, że wszystkie jego składniki zagniatamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie wyklejamy
ciastem foremki do babeczek i pieczemy w temp. 170 st.C przez około 15 minut. Gdy babeczki wystygną ostrożnie wyjmujemy je z foremek.Czas na przygotowanie nadzienia do babeczek, czyli
nektarynek o korzennym aromacie. Na patelnię wrzucamy pokrojone
nektarynki, dodajemy
cukier puder,
goździki i
cynamon. Lekko podsmażamy przez 10 minut. Odstawiamy do przestygnięcia i przekładamy na babeczki.

Ubijamy
śmietanę kremówkę i dekorujemy nią babeczki z
nektarynkami. Na końcu posypujemy wiórkami z
białej czekolady.SMACZNEGO!