ßßß
Składniki:Kruche babeczki:2,5 szklanki mąki tortowej,150g margaryny,150g cukru pudru,1 jajko,1 łyżka śmietany,1 łyżeczka proszku do pieczeniaFarsz owocowy:2-3 nektarynki,5 goździków,1 łyżka cynamonu,2 łyżeczki cukru pudruDo dekoracji:250g śmietany kremówki,0,5 tabliczki białej czekolady.Rozpoczynamy od upieczenia babeczek. Prostota tego ciasta polega na tym, że wszystkie jego składniki zagniatamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie wyklejamy ciastem foremki do babeczek i pieczemy w temp. 170 st.C przez około 15 minut. Gdy babeczki wystygną ostrożnie wyjmujemy je z foremek.Czas na przygotowanie nadzienia do babeczek, czyli nektarynek o korzennym aromacie. Na patelnię wrzucamy pokrojone nektarynki, dodajemy cukier puder, goździki i cynamon. Lekko podsmażamy przez 10 minut. Odstawiamy do przestygnięcia i przekładamy na babeczki.
Ubijamy śmietanę kremówkę i dekorujemy nią babeczki z nektarynkami. Na końcu posypujemy wiórkami z białej czekolady.SMACZNEGO!